Saippuat

Marina’s Lab saippua on syntynyt rakkaudesta luontoon, pehmeään ihoon, huumaaviin tuoksuihin ja kauniisiin tuotteisiin.

Tuotteiden tarina kehittäjältä

Marina’s Lab saippuat ovat ainutlaatuisia, koska kehitin niiden reseptit itse. Ensisijaisesti tavoitteenani oli luoda saippua, joka pesee ihon hellävaraisesti kuivattamatta sitä. Tämän lisäksi tavoitteena oli runsas kermainen vaahto, miellyttävä tuoksu ja kaunis ulkonäkö.

Miksi Marina’s Lab saippua?

 • Loistava hintalaatu-suhde.
 • Ei sisällä sulfaatteja.
 • Ei sisällä palmuöljyä.
 • 100 % biohajoava.
 • Vegaaninen.
 • Zero waste tuote.
 • Ei ole testattu eläimillä.
 • Kehitetty ja tehty käsin Suomessa.
 • Riittoisa.
 • Sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti herkälle ja atooppiselle iholle.
 • Huumaava tuoksu ja kaunis ulkonäkö. Se kohottaa mielialaa, riippuen tuoksusta rentouttaa tai piristää.

Kenelle sopii?

Marina’s Lab saippuat sopivat kaikille ihotyypeille, erityisesti herkälle ja atooppiselle iholle.
Jos pidät hyväntuoksuisista ja kauniista tuotteista, sekä ripaus luksusta arjessa tuntuu hyvältä Marina’s Lab saippua löytää paikkaa pesutilastasi ja sielustasi.

Raaka-aineet

Rasvat
Saippuan ominaisuudet riippuvat käytetyistä raaka-aineista, eli rasvoista mistä se on tehty.
Saippuoiden valmistukseen valitsin ainoastaan parhaat rasvat ihollesi (mm. kookosöljy, oliiviöljy, karitevoi, risiiniöljy, aprikoosinkiviöljy, mangovoi, avokadoöljy ja kaakaovoi). Eettisistä syistä en käytä eläinperäisiä rasvoja eikä palmuöljyä.
Jokaisella mainitulla rasvalla on oma rooli saippuassa. Joku niistä vastaa vaahtoamisesta, joku taas hoitaa ihoa. Vain silloin kun rasvat ovat tasapainossa, tuloksena on saippua, joka puhdistaa ihoa hellävaraisesti kuivattamatta sitä.

Tuoksut
Saippuan valmistukseen käytän laadukkaita eteerisiä öljyjä sekä tuoksuöljyjä.
Lisätyt eteeristen öljyjen sekoitukset ovat ainutlaatuisia, koska kehitin jokaisen tuoksusekoituksen itse.
Käytän vain korkealaatuisia tuoksuöljyjä, jotka eivät sisällä EU:n maissa kiellettyjä allergeenia ja ovat hyväksyttyjä kosmetiikkatuotteiden valmistukseen.
Lisää raaka-aineista lue täältä.
INCI tai aineisosaluettelo aina löytyy tuotteiden pakkauksesta ja verkkokaupasta tuotteen kuvauksesta.

Valmistus

Valmistan kaikki Marina’s Lab tuotteet käsin Porissa sijaitsevassa työpajassa.
Saippuat valmistan kylmämenetelmällä yhdistämällä lipeää (NaOH), kasvirasvoja ja tarvittaessa muut lisättävät aineet. Käytännössä saippua on lipeän ja rasvojen reagoinnin tuote.
Kun lipeä reagoi rasvojen kanssa saippuan lisäksi muodostuu sivutuote – glyseriini. Tehdastuotannossa arvokasta glyseriiniä poistetaan saippuasta ja käytetään muiden kosmetiikkatuotteiden valmistukseen (esim. kosteusvoiteisa). Pienessä tuotannossa, niin kuin esim. Marina’s Lab tuotanto, glyseriiniä ei eroteta saippuasta, vaan se pysyy mukana pehmentämässä ja hoitamassa ihoamme.
Valmistuksen jälkeen saippuat kypsyvät 4 – 6 viikkoa, ennen kuin ne ovat valmiita käyttöön. Sen aikana lipeä reagoi kokonaan rasvojen kanssa ja ylimääräinen vesi haihtuu. Huom. lopputuote ei sisältä vapaata lipeää!
Marina’s Lab saippuoiden valmistuksessa lisään aina ylimääräisiä rasvoja (ylirasvoitus), jotka eivät reagoi lipeän kanssa, vaan hoitavat ihoamme pesun aikana.

Tuotteiden luonnollisuus

Marina’s Lab tuotevalikoimaan kuuluu 100 % ja 97 % luonnolliset saippuat. Mikä niissä ero on?
Aine joka vaikuttaa saippuan luonnollisuuteen on tuoksuaine.
Saippuat, jossa käytetään eteerisiä öljyjä ovat 100 % luonnollisia.
Saippuat, jossa käytän tuoksuöljyjä ovat 97 % luonnollisia koska tuoksuöljy on aina synteettinen aine.
Toisten mielestä, jos kosmetiikkatuotteessa käytetään synteettistä hajustetta se ei ole luonnontuote lainkaan, vaikka kuinka mahtavat muut aineisosat ovat. Olen eri mieltä.
Katoaako tuotteen luonnollisuus kokonaan, jos alle 3 % tuotetta on synteettinen? Voiko oikeasti tässä tapauksessa tuotteille kieltäytyä luonnontuote titteliä kokonaan? Minulla on vahva mielipide, että tässä tapauksessa tuote on 97 % luonnollinen. Mitä mieltä sinä olet?

 Miksi hyväksyn synteettiset tuoksuöljyt saippuan valmistuksessa?

 • Saippua on iholta poishuuhdeltava tuote, eli tuote joka pysyy ihollamme muutama sekunti ja sen jälkeen huuhdellaan sitä pois vedellä. Tuotteen kontaktiaika ihon kanssa on todella lyhyt.
 • Käytän vain korkealaatuisia tuoksuöljyjä, jotka eivät sisältää EU:n maissa kiellettyjä allergeenia ja ovat hyväksyttyjä kosmetiikkatuotteiden valmistukseen.
 • Jotkut suositut tuoksut ei valitettavasti löydy eteeristen öljyjen valikoimasta (esim. hedelmäisiä tuoksuja).

Jos ehdottomasti haluat käyttää 100 % luonnollista saippuaa, valitse saippua jossa tuoksu tulee eteerisistä öljyistä.

Muistathan kuitenkin, että sekä synteettiset tuoksuöljyt, että eteeriset öljyt sisältävät allergeeniä. Niitä aina löytyy tuotteen pakkauksen olevasta aineisosaluettelosta.
Kosmetiikkalainsäädännön mukaan valmistajan vastuu ilmoittaa allergeenista (24 yleisintä hajusteallergeenia), joiden pitoisuus iholta poishuuhdeltava tuotteissa ylittää 0,01 %.
En käytä synteettisiä hajusteita Marina’s Lab tuotteissa joiden kontaktiaika ihoamme kanssa on pitkä, esim. jalkakylpysuoloissa ja vartalokuorinnoissa.

Kaikki Marina´s Lab-tuotteet noudattavat kosmetiikan lainsäädäntöä. Se tarkoittaa, että tuotteet ovat turvallisia normaalissa ja kohtuudella ennakoitavassa käytössä.

Shopping Cart

Suodata hinnan mukaan

Kategoriat

Scroll to Top