Raaka-aineet

Raaka-aineet

Saippuat

Marina’s Lab saippuat ovat ainutlaatuisia, koska kehitin niiden reseptit itse. Tavoitteenani oli kehittää saippua, jonka runsas vaahto on kermainen ja joka pesee ihon hellävaraisesti kuivattamatta sitä. Saippuan ominaisuudet riippuvat koostumuksesta, eli rasvoista mistä se on tehty. En valinnut halvimpia rasvoja, vaan valitsin ainoastaan parhaat rasvat saippuoiden valmistukseen – kookosöljy, oliiviöljy, karitevoi, risiiniöljy, aprikoosinkiviöljy, mangovoi, avokadoöljy, kaakaovoi.
Jokaisella mainitulla rasvalla on oma rooli. Joku niistä vastaa vaahtoamisesta, joku taas hoitaa ihoa. Vain silloin kun rasvat ovat tasapainossa, tuloksena on saippua, joka puhdistaa ihoa hellävaraisesti kuivattamatta sitä.

Oliiviöljy
Oliiviöljy on hyvä pohjaöljy saippualle, sen takia sitä on käytetty saippuan valmistuksessa jo tuhansia vuosia. Oliiviöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia ja antioksidantteja. Se kosteuttaa ihoa ja puhdistaa sitä hellävaraisesti. Näin se sopii kuivalle ja herkälle iholle.

Kookosöljy
Saippuan valmistuksessa kookosöljy on yksi tärkeimmistä raaka-aineista. Se antaa saippualle runsaasti vaahtoa, kovuutta ja valkoista väriä. Jos sitä kuitenkin lisää liikaa, saippua kuivattaa ihoa.

Sheavoi (karitevoi)
Sheapuun hedelmistä saadaan arvokasta voita, jota käytetään monissa ihonhoidon kosmetiikkatuotteissa. Sheavoi on ainutlaatuinen rasva, joka sisältää 17 % rasvoja, jotka eivät reagoi lipeän kanssa. Sen sijaan ne hoitavat ihoamme.

Kaakaovoi
Kaakaovoi on puristettu kaakaopavuista. Suklaan tuoksuinen kellertävä rasva antaa saippualle kovuutta ja myös kosteuttaa tehokkaasti ihoamme. Tykkään tehdä kaakaovoita sisältävää saippuaa. Tällöin koko työpaja tuoksuu suklaalle.

Avokadoöljy
Avokadoöljyä saadaan puristamalla kuivattua hedelmän lihaa. Se sopii erityisesti kuivalle, herkälle, ikääntyvälle iholle. Se hoitaa ja pehmentää ihoamme. Sen lisäksi avokadoöljyä on käytetty laajasti psoriaksen hoidossa.

Risiiniöljy
Risiiniöljy on kasviöljy, jota saadaan puristamalla risiinikasvin papumaisista siemenistä. Se auttaa pitämään kosteuden iholla pehmentäen sitä. Se myös lisää saippuan vaahtoavuutta.

Mangovoi
Mangovoi on mangon siemenen sisuksesta tuotettua voita. Se kosteuttaa ja pehmentää ihoa ja antaa sille elastisuutta. Se vähentää ikääntymisen merkkejä. Mangovoi sisältää runsaasti hyviä rasvahappoja ja E-vitamiinia.

 

Kylpysuolat

Marina’s Lab kylpysuolat on tehty Himalajan luonnonsuolasta (kristallisuola) ja runsaasti magnesiumia sisältävästä Epsom-suolasta (karvassuola). Sen lisäksi niihin on lisätty kuivattuja kukkia tai lehtiä ja 100 % aitoja eteerisiä öljyjä. Raaka-aineet ovat luonnollisia ja käsittelemättömiä.

Himalajan suola (kristallisuola)
Himalajan ruususuola on peräisin Himalajan vuoristosta (Pakistan). Se on kemiallisesti käsittelemätön kristallisuola, joka sisältää runsaasti luonnollisia mineraaleja. Rautaoksidi vastaa kauniista vaaleanpunaisesta väristä.

Epsom-suola
Epsom-suola on 100-prosenttista magnesiumsulfaattia. Se rentouttaa lihaksia ja jänteitä, pehmentää, kosteuttaa ja kuorii ihoa, auttaa mustelmien ja turvotuksien hoidossa, lievittää kipuja ja lihaskramppeja sekä nopeuttaa palautumista rasituksesta.

Shopping Cart
Scroll to Top